top of page

Activiteiten

Het Lötschental is pas sinds de zestiger jaren goed ontsloten en daardoor in veel opzichten nog ongerept. Het is een paradijs voor wandelaars, natuur- en cultuurliefhebbers, mountainbikers en wintersporters; met mogelijkheden voor beginners, gevorderden en pro's.

Ook het nabij gelegen Rhônedal biedt talloze mogelijkheden voor activiteiten variërend van bezichtiging van de grootste gletsjer van Europa tot een bezoek aan het wereldberoemde klooster St. Bernard, bekend van de Bernardinerhonden.

In de kantonale hoofdstad Sion (Sitten) ligt op een tweetal puinkegels uit de ijstijd aan de ene kant de Tourbillon en aan de andere kant de kerk van Notre Dame de Valère.​

Iets verder ligt bij St. Leonard het Lac Souterrain; een ondergronds meer boven in de bergen.

Bij slecht weer kunt u het Brigerbad even buiten Brig bezoeken. Trouwens ook bij goed weer een aanrader. Ook de Thermalbaden van Leukerbad zijn niet ver weg en wereldberoemd.  

Per auto of bus en trein (Zermatt is autovrij!) kunt u de hoogste berg van Zwitserland op de grens met Italië - het Matterhorn - gaan bekijken. Hier kan zelfs in de zomer geskied worden.

bottom of page